Egyszerű weboldal készítése - könnyen áttekinthető és kezelhető

Az egyszerű weblap magában hordozza mind azon jegyeket amelyek könnyen áttekinthetővé teszik a weboldalunkat. Hiszen nincs szükség a legújabb falsh vagy video lejátszó programok telepítésére ahhoz, hogy a weboldalunk megjelenjen bármilyen internet böngésző illetve számítógépen. Nagyon sok olyan esetben előfordul,hogy az internet felhasználók vagy potenciális ügyfelek olyan internet hálózatokból vagy számítógépekről böngésznek ahol valamilyen oknál fogva letiltásra kerülnek olyan oldalak amelyek valamilyen speciális látvány elemet tartalmaznak és ezen oldalakhoz esetleg külön kiegészítő szoftver telepítése szükséges.

Az erre irányuló felmérések alapján elmondható tehát, hogy az esetek nagy százalékában azok a weboldalak amelyek speciális video tartalommal (hang, fény stb) effektekkel vannak kialakítva vagy nem megfelelő, rosszul átlátható külsővel és kezelhetőséggel rendelkeznek, azokat az oldalakat elkerülik vagy csak rövid ideig tartózkodnak a weboldalon.

Ezért mi a tervezéskor és kivitelezéskor törekszünk az egyszerű és könnyen áttekinthető weboldalakra így például nem készítünk animált, mozgó látványelemeken alapuló "weboldalakat", mert munkánk során előnyben részesítjük a letisztult és harmónikus megjelenést, az átláthatóságot és a könnyű kezelhetőséget. Ezáltal a weboldal készítése a lehető jobb eredményt biztosítja megrendelőink számára és könnyű kezelhetőséget a weboldalra érkező látogatóknak. Így lesz egy egyszerű és minden igény kielégítő weboldalunk.

Weboldal készítés menete:

A weblap készítésekkor a felhasznált színek és árnyalatok harmónikus használatával, formák eleganciájával és jól átláthatóságával,a weboldal logikus szerkezetével sokkal sikeresebb weblapok készíthetők, mint bármilyen mozgó látványelemmel, vagy hosszú percekig töltődő hatalmas videókkal. Hiszen az esetek döntő többségében a weboldal látványvilága és a tartalmi mondani valója már az első pillanatban meghatározza, hogy látogatónk a Mi ajánlatunkat választja-e vagy sem.

A weboldalnak saját lelke van… mindegy,hogy tartalmában üzleti – vagy esetleg magán célú. Egy weboldal nem attól lesz látogatott, vagy népszerű, mert animált (pl. flash), vagy videó elemekkel van tele. A jó weblap profi megjelenésével és szín - és formavilágával együtt kelt pozitív érzelmeket az oldalra látogatókban. Emellett az ilyen weblapokat a keresőrendszerek (keresőrobotok) is jobban "szeretik". Ezáltal nem csak egy weboldal lesz a sok között,hanem ez „A” weboldal lesz az interneten.